Een paar weken geleden beloofde Olga Hansen al om haar recept van het Naanbrood vrij te geven in de rubrijk ‘Koken met PEN.’ In het Midden-Oosten en Oosten is er een enorme variatie platte broden. Er zijn knapperige en krokante soorten en sommige zijn gerezen en andere niet. Traditioneel worden deze broden op een hete, platte (ietwat holle) ijzeren plaat boven het vuur of gasfornuis gebakken.Naanbrood komt uit India. Het brood dient vaak ter vervanging van bord en bestek. Ook kan het brood heel gemakkelijk gebruikt worden om het eten naar de mond te brengen. Door de interesse en aandacht voor de Indiase keuken is naanbrood in steeds meer winkels te koop.Belegsuggesties: lekker bij pittige Indiase curry’s, lekker bij (oosterse) maaltijdsoepen, lekker om te dippen in pittige sausjes, belegd met Griekse yoghurt of met blokjes komkommer en rode uiringen. Klik hier om naar de rubriek ‘Koken met PEN’ te gaan. Iedere week een nieuw recept om zelf te maken en de ingredienten? Die kunt u hier kopen.