Zwembad Merwestein twee weken dicht vanwege verbouwing

Het zwembad van Sport- en Evenementencomplex Merwestein is vanaf nu twee weken gesloten vanwege een verbouwing. Het is dan dus niet mogelijk om daar te zwemmen. Op maandag 22 juli zal het volledig vernieuwde doelgroepenbad weer open gaan.

De vernieuwing van het complex is de laatste weken aan de buitenkant steeds zichtbaarder geworden. Niet alleen is de luifel verwijderd, ook het dak van de sporthal is open gelegd. De huidige sporthal wordt vervangen door twee sporthallen. Hierdoor ondervinden sommige sportverenigingen enige hinder omdat zij geen gebruik kunnen maken van een sporthal.

Merwestein laat weten: ‘Om de overgang naar fase 2 soepel te laten verlopen, is het hele complex twee weken gesloten. Van maandag 8 t/m zondag 21 juli is het niet mogelijk onze reguliere diensten te gebruiken, het complex is in zijn geheel gesloten. De laatste reguliere zwemlessen voor de zomervakantie waren op zondag 7 juli. De reguliere zwemlessen beginnen na de vakantie weer vanaf maandag 26 augustus.’

Verduurzaming
Verbindion vernieuwt en verduurzaamt Sport- en evenementencomplex Merwestein de komende jaren volledig. ‘Daarmee maken we ons complex toekomstbestendig en zorgen we voor een ruimer sportaanbod in Nieuwegein. Alle benodigdheden voor de processen voor de start van de bouw zijn in de afrondende fase.’

In grote mate zelfvoorzienend
Een groot deel van de benodigde energie wordt straks door het gebouw zelf opgewekt, onder andere met zonnepanelen op het dak. De gevel krijgt een groen uiterlijk en het regenwater van de daken wordt opgevangen, gereinigd en opnieuw gebruikt. Ook de warmte uit het water voor de douches wordt teruggewonnen en opnieuw gebruikt. Slangen + Koenis Architecten maakte het ontwerp, Burgland Bouw is de uitvoerend aannemer van het project, Hellebrekers Water & Leisuretechniek realiseert de benodigde installaties en Treem begeleidt het bouwproces.

De werkzaamheden aan het 40 jaar oude complex zijn in het najaar van 2023 gestart en lopen door tot het voorjaar van 2026. De totale kosten voor de complete verbouwing kost ongeveer 50 miljoen euro. 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren