Zorgen om begane grond Stadshuis

In aansluiting op de brief van GroenLinks inzake de sluiting van café Fairs (raadsstuknummer 2013-029) heeft de Christen Unie en de SGP uit Nieuwegein aanvullende vragen gesteld aan het college van B&W in Nieuwegein.

Fractievoorzitter ChristenUnie/SGP Martin Monrooij: ‘Inmiddels zitten wij een jaar in het nieuwe Stadshuis waarin het concept van gezamenlijk optrekken met verschillende organisaties in hetzelfde gebouw een belangrijke factor is. Wij hebben de indruk dat met name het concept op de begane grond niet de oorspronkelijke verwachtingen kan waar maken. De sluiting van Fairs, het afgesloten stiltecentrum, het tot kantoorruimte omgebouwde centrum voor de Beeldende Kunst en de programmering van de burgerzaal laten wat dat betreft weinig aan de verbeelding over.’ De volgende vragen zijn gesteld aan het college van B&W:

    1. Bent u bereid om op korte termijn een evaluatie te houden over de invoering van het concept en de ervaringen van het eerste jaar?
    2. Kunt u los van een eventuele evaluatie aangeven of u nu al plannen heeft om de begane grond van het stadshuis levendiger te maken? Is het mogelijk om de openbaarheid van de begane grond van het stadshuis fysiek meer te benadrukken (bv. grotere ingangen waardoor de corridor meer zichtbaar wordt)?
    3. Via het geruchtencircuit horen wij plannen dat er wordt nagedacht over een mogelijke verplaatsing van de bibliotheek naar de begane grond. Kunt u deze geruchten bevestigen of ontkennen?
    4. Bent u bereid om aan de buitenkant van het stadshuis meer te laten zien van wat zich aan de binnenkant van het stadshuis door bv. digital signing of reclame uitingen? Onbekend maakt immers onbemind.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren