Zonnige Burendag bij De Geinsche Hof

Afgelopen zaterdag 24 september hebben 15 medewerkers van de gemeente Nieuwegein bewoners van De Geinsche Hof een sfeervolle ochtend bezorgd. Cliënten van revalidatie afdeling Kreeft zijn verwend met heerlijke zelfgebakken wafels, er zijn liedjes voor hen gezongen en de tuin is opgeknapt.

Het begon allemaal met een wens vanuit De Geinsche Hof voor nieuwe spelletjes, die tijdens de brand verloren zijn gegaan, en een vraag naar vrijwilligers om die spellen met de bewoners te spelen. Medewerkers van de gemeente Nieuwegein reageerden meteen enthousiast op deze oproep. Wat begon als een idee voor een spelletjesmiddag is uitgegroeid tot een afwisselend programma. Omdat het 24 september Burendag was, had De Geinsche Hof had ook de bewonersvereniging van senionercomplex Van Baarenhove uitgenodigd. De buren werden even extra in het zonnetje gezet om ze te bedanken voor de voortreffelijke opvang tijdens de dag van de brand.

Mariëtte Ippel, vrijwilligerscoördinator van De Geinsche Hof, kijkt met een goed gevoel terug: “Het was een geweldige dag. Onze belevingstuin is flink onder handen genomen en opgeschoond, er staan weer vrolijke plantjes op de tafels, er is gesmuld van de wafels en volop gezongen. Onze bewoners hebben zichtbaar genoten van alle aandacht . Gemeente Nieuwegein: harstikke bedankt!”

Ook vanuit de vrijwilligers zijn de reacties positief: “Wat fijn om dit, na de moeilijke periode rond de brand, voor de bewoners van de Geinsche Hof te kunnen doen. Kleine moeite, groot plezier!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren