Zonder vrijwilligers geen Avondvierdaagse

De Avondvierdaagse Nieuwegein is genomineerd voor de Nieuwegein Award voor beste evenement. De vierdaagse verkeert echter in zwaar weer: zonder vijf nieuwe vrijwilligers kan het populaire wandelfeest dit jaar niet doorgaan. ‘We doen het voor al die vrolijke kindergezichtjes’ zegt voorzitter Rob Ruitenbeek tegen de redactie van De Digitale Stad Nieuwegein.

Maar liefst 2.200 kinderen en volwassenen lopen jaarlijks mee in de Nieuwegeinse editie van de Avondvierdaagse. Dit jaar lopen ze van 21 tot 24 mei door heel Nieuwegein. Althans, als het team vrijwilligers versterking krijgt. Ruitenbeek: ‘we hebben nu 17 vrijwilligers en dat is echt te weinig. We hebben zeker vijf extra vrijwilligers nodig om het evenement in goede banen te kunnen leiden. Het werk is niet moeilijk maar wel zeer dankbaar. Je ziet de kinderen genieten.’

Veel tijd hoeft het niet te kosten volgens Ruitenbeek:’er zijn twee vergaderingen vooraf, twee inschrijfavonden en uiteraard de Avondvierdaagse zelf. Mensen kunnen zich ook opgeven voor maar een paar avonden.’ Het werk zelf bestaat naar keuze uit helpen bij het inschrijven in Merwestein, stempelen onderweg, administratieve hulp op het startbureau of kruispunten afzetten tijdens de wandelavonden. Deze laatste groep vrijwilligers krijgt een avond training als verkeersregelaar.

Heeft u belangstelling en bent u minimaal 16 jaar? Meld u dan aan voor 31 januari via a4dnieuwegein@hotmail.com. Bel voor meer informatie Rob Ruitenbeek: 06-27374864.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk