Zomeracademie van start voor ruim 300 leerlingen

Op drie Nieuwegeinse basisscholen is de Zomeracademie weer van start gegaan. Meer dan 300 kinderen van 2,5 tot 13 jaar krijgen hier extra onderwijs tijdens de zomervakantie. Zij oefenen op een leuke manier met taal en rekenen. Samen met een leerling en schooldirecteur Carine Thesingh gaf wethouder John van Engelen (Onderwijs) het feestelijke startsein op SBO De Evenaar.

“Allerlei Nieuwegeinse organisaties en de basisscholen zorgen ervoor dat kinderen ook tijdens de vakantie kunnen blijven leren. Dat geeft hen na de zomer een goede start op school”, legt de wethouder uit.

De Zomeracademie vindt voor de vijfde keer in Nieuwegein plaats, voor ruim 300 leerlingen van peuterspeelzalen en basisscholen. Zij gaan de eerste en laatste week van de schoolvakantie naar de Zomeracademie. Dit jaar vinden de lessen plaats op De Evenaar, De Schouw en de Beatrixschool (locatie Wijkersloot). Het belangrijkste doel is extra onderwijsondersteuning op het gebied van taal. Ook oefenen de kinderen met rekenen.

Spelend en bewegend leren
De kinderen gaan op allerlei manieren met taal en rekenen aan de slag. Ze volgen afwisselende lessen met veel ruimte voor sport, spel en creativiteit. Actief bezig zijn helpt bij het onthouden van de lesstof. In de laatste week van de vakantie staat een goede voorbereiding op het nieuwe schooljaar centraal.

Samenwerking vanuit Onderwijskansenbeleid
De Zomeracademie is een initiatief van het platform Onderwijskansenbeleid. Dit is een samenwerking tussen leerkrachten van alle basisscholen in Nieuwegein en medewerkers van SportID, Movactor, Bibliotheek Nieuwegein, DE KOM, Focus&Kids, Kind&co ludens, Peuterstapjes en Juf&Mees.

Op de foto heten wethouder John van Engelen (rechts) en directeur Carine Thesingh de leerlingen welkom op SBO De Evenaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren