ZieZo Nieuwegein krijgt Lekker Fit!-duim

Wethouder Helen van den Berg van jeugd, onderwijs en sport reikt op vrijdagmiddag 22 juni om 13.45 uur de Lekker Fit!-duim uit aan basisschool ZieZo aan de Lupinestraat. De Lekker Fit!-Duim is ontwikkeld door de Nederlandse Hartstichting in samenwerking met GGD Midden-Nederland. De duim is voor scholen een beloning voor een goede aanpak rondom voeding en beweging en bestaat uit een landelijk erkend certificaat en een bordje voor aan de gevel. ZieZo is de eerste school in Nieuwegein die de Lekker Fit!-Duim ontvangt.

ZieZo heeft het afgelopen schooljaar structureel aandacht besteed aan gezond eten en bewegen in alle groepen. Alle leerlingen kregen lessen over gezonde voeding, het belang van bewegen en het maken van gezonde keuzes met behulp van het lespakket van Lekker fit!. Directeur Diana de Kruif vertelt hoe de school aan de slag is gegaan met Lekker Fit: “ZieZo doet mee met Schoolgruiten, wat betekent dat er op vaste dagen in de ochtendpauze groente of fruit wordt gegeten en heeft een beweegvriendelijk schoolplein. De combinatiefunctionarissen Sport geven speciale Lekker Fit!-gymlessen en hebben een fittest afgenomen. We deden mee aan de Lekker Fit!-sportdag en er waren diverse andere sportieve activiteiten. Een diëtiste van Vialente gaf een traktatieworkshop aan ouders. De afgelopen weken hebben alle leerlingen meegedaan aan het project Voeding. Omdat de school de Duim krijgt, zijn wethouder van den Berg en vertegenwoordigers van de Hartstichting, NV Sportinrichtingen Nieuwegein en de GGD Midden-Nederland aanwezig bij de feestelijke afsluiting van het project.”

Het stimuleren van een gezonde leefstijl en een gezond gewicht is een speerpunt in het beleid van de gemeente Nieuwegein. Met ‘Nieuwegein Beweegt’ stimuleert de gemeente sport en bewegen. Wethouder van den Berg: “Ik ben blij om te zien dat de kinderen ontdekken dat gezond eten lekker is en dat ze plezier hebben in sport. Het enthousiasme waarmee ZieZo en de andere scholen aan de slag zijn gegaan met Lekker Fit is aanstekelijk. Ik hoop dat het andere scholen stimuleert om ook met Lekker Fit aan de slag te gaan.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk