ZAP-bijeenkomst in 2013

ZAPpers zijn ZwerfAfvalPakkers, mensen die zich vrijwillig inzetten voor een schone woonomgeving. Regelmatig ruimen zij het zwerfafval in hun buurt op. De gemeente is erg blij met hun betrokkenheid en inzet voor een schone stad en zet hen daarom elk jaar in het in het zonnetje. Doorgaans is deze bijeenkomst aan het einde van het jaar, aansluitend bij de landelijke aandacht voor ZAPpers. Dit jaar wordt de uitreiking van de speciale ZAPspeldjes over de jaarwisseling heen getild naar de week van Nederland Schoon, begin maart.

Bent of kent u een ZAPper? Bent of kent u ook iemand die regelmatig de buurt zwerfafvalvrij maakt? Laat het ons dan weten. U kunt iemand aanmelden via schoon@nieuwegein.nl (onder vermelding van naam en adres van de ZAPper).

ZAPpers gaan wekelijks of soms zelfs dagelijks op pad om zwerfafval in hun straat, buurt of het park op te ruimen. Nieuwegein kent veel van deze vrijwilligers. Vanuit de campagne Nieuwegein schoon, heel gewoon ontvangen zij een schoonmaakpakket van de gemeente. De leeftijden van de ZAPpers variëren sterk en er zijn ongeveer evenveel vrouwen als mannen actief. Ze komen uit alle delen van Nieuwegein, maar in de wijken Batau-Noord, Batau-Zuid, Doorslag en Fokkesteeg zijn de meeste vrijwilligers actief. Elk jaar stijgt het aantal ZAPpers in Nieuwegein, er zijn al meer dan honderd inwoners actief.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren