Koken met PEN: ‘Zaalouk, een heerlijke salade/dip van aubergine’

Deze week maken wij een Marokkaans gerecht, lekker met naanbrood of rijst, wij aten het met couscous en lamsstoof. Nodig voor een flinke portie voor 4 personen:

500 gram aubergines in stukjes van 1 cm gesneden
4 flinke vleestomaten
1 grote ui in stukjes
1 eetlepel paprikapoeder
1 eetlepel komijnzaadjes
1 eetlepel gehakte koriander
1 eetlepel peterselie
2 geplette teentjes knoflook
sap van 1 citroen
1 grote paprika in reepjes
olijfolie
1 theelepel zout
1 theelepel peper

20160601_zaalouk

De tomaten inkruisen aan de bovenkant en in kokend water leggen, daarna ontvellen. De helft van de aubergine met de paprika grillen in weinig olie, resultaat, lekker krokant. De andere helft koken in water met tot gaar.

De ontvelde tomaten, samen met de kruiden, behalve de peterselie en koriander pureren, citroensap erbij en peper en zout.

In een pan in weinig olie de ui en knoflook fruiten, daarbij de puree, even doorwarmen, dan de peterselie en koriander erbij. Als laatste de gegrilde paprika en aubergine erdoor spatelen, even meewarmen en klaar!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk