Workshop: ‘Herken digitale fraude’

De Bibliotheek in Nieuwegein verzorgt op dinsdag 5 november aanstaande een workshop om verschillende vormen van digitale fraude te herkennen en zo oplichting te voorkomen. De workshop wordt gegeven in de bieb in het Stadhuis en duurt van 14.30 uur tot 16.00 uur.

We regelen steeds meer zaken digitaal. We doen online aankopen, vullen de belastingaangifte digitaal in en maken gebruik van internetbankieren. Bij alles wat we online doen laten we persoonsgegevens achter. En daar maken oplichters slim gebruik van. Ook in Nieuwegein is er sprake van een toename van digitale fraude, zo liet de politie onlangs nog weten.

Slachtoffers van digitale oplichting voorkomen
Om te voorkomen dat nog meer mensen slachtoffer worden van digitale oplichting, organiseert Bibliotheek Nieuwegein in samenwerking met digitaal ondersteuner Henk Bleeker en de digitale wijkagent van politie Nieuwegein de workshop ‘Digitale oplichting voorkomen’. Je leert welke soorten digitale fraude er zijn, hoe je fraude herkent en hoe je fraude kunt voorkomen. Er is ook ruimte voor vragen aan de digitale wijkagent, en je gaat met praktische tips naar huis.

Aanmelden voor deze workshop, die overigens gratis is, kan via de agenda op de website van de Bibliotheek Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk