Woonvisie Nieuwegein ‘Kijk, hier wil ik wonen’.

In de nota ‘Kijk hier wil ik wonen’ wordt geprobeerd antwoord te geven op de vragen hoe prettig Nieuwegeiners het vinden om in Nieuwegein te wonen. Bij het zoeken naar die antwoorden worden toekomstbeelden geschetst hoe Nieuwegein aantrekkelijk gemaakt kan worden en wat de Nieuwegeiners graag willen.

U zult begrijpen dat hier niet één antwoord mogelijk is. Het CDA vindt het belangrijk dat Nieuwegein niet aantrekkelijk is voor maar één doelgroep, maar dat jonge starters, gezinnen met en zonder kinderen en ouderen, mensen met een dikke én smalle beurs zich hier thuisvoelen. Hierop moeten dan de voorzieningen worden afgestemd.

Echter, er worden steeds meer woningen door minder mensen bewoond. Er is sprake van vergrijzing én ontgroening. Waar vroeger een gezin met bv 5 personen in een huis woonden, wonen nu nog maar 2 personen. Daarom moeten er plannen gemaakt worden hoe we de doorstroming van woningen, bv de ouders verhuizen en een jong gezin betrekt de woning. Of een alleenstaande verhuist naar een appartement en een ”startend stel” kan deze eensgezinswoning kopen of huren. Alleen, Nieuwegein moet dan wel een goed aanbod hebben voor het oudere echtpaar en de alleenstaande.

In de raad speelde de discussie hoe we deze verhuisketen op gang kunnen brengen. Dat was een lastige discussie. Alles overziend vindt het CDA de nota : “Kijk, hier wil ik wonen” een goede nota om als onderdeel van de toekomstige struktuurvisie in te brengen en met alle andere beleidsvelden af te wegen voor een totaalvisie over Nieuwegein voor de volgende 10 – 15 jaren.

Marloes de Bont

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren