Woning aan de Zeearend blijft langer dicht

De woning aan de Zeearend blijft langer dicht. Dat heeft burgemeester Frans Backhuijs besloten. De woning werd eerder tot 25 juli gesloten, maar vanwege ‘een voortdurende dreiging door een drugsconflict’ is besloten om het pand voor langere tijd dicht te houden. Ook vier andere woningen in en rond Utrecht blijven dicht. Dit hebben de burgemeesters na overleg met politie en het Openbaar Ministerie als advies gekregen. Het is onbekend tot wanneer de woningen gesloten blijven.

Ook het cameratoezicht aan de Zeearend blijft gehandhaafd. Door het plaatsen van een camera verwacht Backhuijs dat er een preventieve werking is, het veiligheidsgevoel van omwonenden te versterken, waarheidsvinding te kunnen dienen en politiecapaciteit gerichter te kunnen sturen. Cameratoezicht is onderdeel van maatregelen in het kader van de handhaving van de openbare orde zoals nauw contact met omwonenden, extra controles en aanwezigheid in de wijk en afstemming met de politie en het Openbaar Ministerie.

Behalve in Nieuwegein, zijn ook woningen in Hoef en Haag (twee), Utrecht Overvecht en Tienhoven gesloten. In alle gesloten woningen heeft familie gewoond van een persoon die betrokken zou zijn bij de diefstal van een grote partij cocaïne. Om hoeveel is niet bekend gemaakt, maar duidelijk is dat het om ee ngrote hoeveelheid moet gaan.

Naar aanleiding van het lopende onderzoek heeft de politie inmiddels een 47-jarige man uit Den Haag aangehouden. Hij zit in hechtenis. De Hagenees is een oude bekende van de politie en woonde voorheen in Utrecht. De politie verwacht meerdere personnen te kunnen gaan aanhouden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren