Wintercompetitie de Vaart-Poscar

Een druiligere zondagmorgen 24 januari, beloofde niet veel goeds voor de elf wedstrijdvissers van De Vaart-Poscar, die voor de zesde competitiewedstrijd het Amsterdam-Rijnkanaal hadden opgezocht.

In thermopakken en gewapend met grote paraplus startten ze om 09.00 uur, maar de vissen toonden geen belangstelling, waardoor er een teleurgestelde stemming ontstond, Ondanks dat alle mogelijkheden uitgeprobeerd werden en de schuld niet aan de voorbijvarend schepen kon worden gegeven, duurde het toch bijna twee uur, voor de eerste vissen zich meldden.

Daarna werd er regelmatig gevangen, waarbij Bertus Windhouwer, die in de vorige wedstrijden zijn visitekaartje al had afgegeven, ook nu weer zijn geduld en wedstrijdervaring beloond zag met 3554 gram, waardoor hij zijn koppositie opnieuw verstevigde. Jean Chaigneau, tot voor kort hekkensluiter, revancheerde zich geweldig door met slechts 150 gram minder, vandaag de tweede plaats te behalen waardoor hij in het klassement opklom naar de achtste positie.

Voor Peter Hergt, die derde werd met 1632 gram, steeg zijn positie van plaats vier naar de tweede plaats, maar de achterstand van 7 wedstrijdpunten op Bertus Windhouwer zal niet eenvoudig in te lopen zijn. De aanval op de koppositie, ingezet door Riny Venus, mislukte. Hij bereikte met 1367 gram de voor hem teleurstellende vijfde plaats, waardoor hij nu de derde plek in het tussentijds klassement inneemt.

Ondanks dat hij dit keer 776 gram bijeen viste, was het voor Danny Vendrig niet genoeg om van de laatste plaats af te komen. Maar met nog twee wedstrijden te gaan blijven er nog mogelijkheden. De voorlaatste wedstrijd zal worden gehouden op zondag 14 februari, opnieuw in het Amsterdam-Rijnkanaal.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren