Winstalarm en banenverlies Ballast Nedam

Bouwbedrijf Ballast Nedam uit Nieuwegein zal 250 arbeidsplaatsen gaan schrappen. De banen zullen verdwijnen bij de regionale bouwbedrijven, de specialistische bedrijven en op het hoofdkantoor. Daarvoor wordt een reorganisatielast genomen van 7 miljoen euro.

Het bedrijf heeft veel last van de moeizame bouw- en inframarkten, de felle concurrentie en prijsdruk. Ballast Nedam verwacht dat deze situatie nog wel enige tijd zal aanhouden. Bovendien verwacht het bedrijf dit jaar een operationeel verlies te lijden, in plaats van de winst van 15 miljoen euro die eerder werd voorspeld. De tegenvallende resultaten in het derde kwartaal werden behaald op een groot project en op een aantal regionale infraprojecten, die al gestart waren voor de herstructurering van die regionale infrabedrijven. Ook was er sprake van “behoorlijke verliezen” bij twee specialistische bedrijven.

De orderportefeuille steeg in het derde kwartaal naar 1,63 miljard euro, van 1,56 miljard euro aan het einde van de eerste helft van dit jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk