Winnen en verliezen in één wedstrijd

Ondanks de 1-3 overwinning bij Taurus in Houten en de behouden ongeslagen status waren er niet veel lachende gezichten te ontdekken bij de Nivoc dames 1.

In een wedstrijd die men met 4-0 moest winnen, mede gezien de ranglijst waar Nivoc tweede staat, begonnen de Nieuwegeiners erg goed. Het was spelverdeelster Anke de Jong die de trend zette voor de eerste set met een serviceserie. Deze set werd met de zeer sprekende cijfers van 25-9 gewonnen. Ook in de tweede set was er van een enorm kwaliteitsverschil sprake, waarbij Taurus het in de pass heel zwaar had door de servicedruk van de Nivocdames, met als gevolg een duidelijk 25-17 als eindstand.

De derde set was in het begin de concentratie volledig zoek en nam Taurus een flinke voorsprong. Nivoc hestelde zich en er kwam een spannende slotfase waarin Nivoc bij 24-23, 25-24 en 26-25 de kans kreeg de set te beslissen. De set ging echter naar Taurus met 28-26.

De vierde en laatste set was in 10 minuten gespeeld en ging met 25-14 weer naar Nivoc. Conclusie: Nivoc was veel sterker maar laat een belangrijk punt liggen in de strijd om het kampioenschap.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren