Wilde zalm met pasta, paddestoelen en groenten

Een lekker gerecht met wilde zalm, een lekker alternatief voor de gewone zalmmoot. Veel roder van kleur en smaakvol. Wilde zalm met linguine (pasta), gesmoorde paddestoelen ,courgette en winterpeen.

Voor 2 personen nodig:
2 mooie wilde zalmfilets met aan 1 kant huid
500 gram paddestoelen, wij hadden si-take en oesterzwammen
Scheutje volle melk
Vers gemalen zwarte peper
Sap van 1 limoen
140 gram linguine
1 courgette
1 winterpeen
Glas water
2 teentjes gehakte knoflook
1 bosuitje fijngehakt
1 Spaanse peper fijngehakt
Verse tijm
Olie
Roomboter
zeezout

De pasta koken volgens gebruiksaanwijzing, koud afspoelen en apart zetten.

De paddestoelen grof snijden en in weinig roomboter met wat tijm en zeezout naar smaak smoren , ongeveer 10 minuten, scheutje melk, limoensap en water erbij en af en toe roeren.

De courgette en winterpeen wassen en met een dunschiller lange “tagliatelle” slierten maken van boven naar beneden.

In pannetje kokend water dit even blancheren.

In een grote pan, wat olie verwarmen, daarin de knoflook fruiten met de Spaanse peper, de pasta erbij, even husselen en doorwarmen, dan de courgette en winterpeen met de paddestoelen erbij inclusief aanhangend vocht, en zout naar smaak.

De zalm op de huid bakken in weinig roomboter en beetje olie,tot bijna gaar en een klein beetje limoen en zwarte peper erover.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren