Wijntips voor de zomer: verfrissende witte wijnen van Valkwijn

Met de zomer in volle gang is er niets heerlijker dan genieten van een goed glas witte wijn op een zonnige dag. Of je nu op het strand ligt, in de achtertuin ontspant of een barbecue organiseert, de juiste witte wijn tilt je zomerervaring naar een hoger niveau. Ontdek hieronder enkele fantastische witte wijnen van Valkwijn die perfect zijn om de zomerse warmte te omarmen.

Valk Chardonnay: sappige aroma’s van tropisch fruit
Een witte wijn die barst van de zomerse smaken. Valk Chardonnay een uitstekende keuze als je hiernaar op zoek bent. Deze wijn van Valkwijn is doordrenkt met aroma’s van tropisch fruit zoals ananas, mango en citrus. Het sappige, fruitige en volle karakter van Valk Chardonnay maakt het een ideale metgezel voor zonnige dagen. Of je nu ontspant bij het zwembad of een strandpicknick hebt gepland deze wijn verwent je smaakpapillen.

Belondrade Y Lurton-Verdejo Rueda 2021
Ben je op zoek naar een verfijnde witte wijn die de zomerse elegantie weerspiegelt? Dan is de Belondrade Y Lurton-Verdejo Rueda 2021 een uitmuntende keuze. Dit pareltje van wijnhuis Belondrade wordt beschouwd als de top van Spaanse Rueda wijnen. De 100% Verdejo druiven worden 10 maanden gerijpt in Frans eiken. Dit resulteert in een goudgele wijn met een frisse en complexe smaak. De rijpe tonen van wit fruit en de prachtige houttonen leiden tot een verbluffende afdronk. Het is niet verwonderlijk dat dit de favoriete wijn was van niemand minder dan Johan Cruijff!

La Baume Limoux 2020
Voor een verfrissende wijnervaring is de La Baume Limoux 2020 een uitstekende keuze. Deze wijn is gemaakt van Chardonnay-druiven. Het heeft een minerale afdronk die wordt versterkt door de unieke terroir van kleikalksteen en kiezels met grind in de wijngaarden van Saint Hilaire. Na 9 tot 10 maanden rijping in eikenhoutenvaten krijgt deze wijn een extra smaakdimensie. De La Baume Limoux 2020 past perfect bij lichte zomerse gerechten.

Castelfeder Pinot Grigio 15 – 2022
Voor liefhebbers van een harmonieuze witte wijn is de Castelfeder Pinot Grigio 15 – 2022 een must-try. Deze volle en harmonieuze Pinot Grigio heeft een frisse smaak en een zachte finish. De wijn wordt gekenmerkt door evenwichtige tonen en een verfrissende afdronk. Hierdoor is het een uitstekende keuze voor zowel ontspannen momenten als bijpassende maaltijden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk