Wijkrecherche lost inbraak crematorium op

In november 2002 werd een inbraak gepleegd in het crematorium aan de Structuurbaan in Nieuwegein. Tevens werd er een grote ravage in het gebouw aangericht. Door de wijkrecherche van de wijkpolitie Nieuwegein werden deze week 2 inwoners van Nieuwegein aangehouden als verdachten voor de gepleegde inbraak.

De inbraak werd gepleegd in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 november en werd op zondagmiddag door een medewerker van het crematorium ontdekt. In het gebouw bleken diverse vernielingen te zijn gepleegd. Een kantoorruimte werd geheel overhoop gehaald en er was gepoogd brand te stichten in het gebouw.

Door de inbraak ontstond een schade van ongeveer 20.000 euro. De inbreker(s) maakten o.a. enkele honderden euro’s aan geld buit en namen stereoapparatuur en sieraden weg.

Door de wijkrecherche van de wijkpolitie werd een onderzoek ingesteld dat deze week resulteerde in de aanhouding van de 2 verdachten. Het betreft 2 inwoners van Nieuwegein van 23 en 18 jaar oud. De verdachten hebben inmiddels de door hen gepleegde feiten bekend en zijn in verzekering gesteld. Op vrijdag 31 januari worden beide verdachten voorgeleid bij de Officier van Justitie. De verdachten handelden vermoedelijk uit geldgebrek. Van de buit is bijna niets teruggevonden. Wel werd een gestolen bromfiets inbeslaggenomen die in september 2002 bij een school in Nieuwegein werd gestolen.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren