Wijkcafé met muziek in de Componist

Op dinsdagavond 12 november organiseert het Wijkplatform Zuilenstein – Huis de Geer – Blokhoeve (ZHGB ) weer een Wijkcafé, ditmaal in de Componist aan de Diepenbrocklaan 1-4. Vanaf 20.30 uur zal in de algemene ruimte de band ‘De Septiembroeders’ optreden. Vanaf 19.00 uur is de zaal open. De drankjes zijn voor rekening van het Wijkplatform.

Over De Septiembroeders
De Septiembroeders is een jazzkwartet bestaande uit Diederik Gerritsen: piano en zang, Ronald Rijntjes: alt- en tenorsaxofoon, Roland Wastiaux: contrabas en Nico Vink op drums. Zij spelen bekende jazzmuziek in een eigentijds jasje, zoals Autumn Leaves, Naima, All the Things You Are en Perdido. Hierin staat de zang en melodie centraal, maar is er ook veel ruimte voor improvisatie. De klankkleur van de saxofoon en stem zorgen voor een dynamische sfeer. De bassist en drummer vormen samen de strakke ritmesectie. Dit alles zorgt voor een muzikaal en swingend geheel waardoor de luisteraar niet stil kan blijven zitten.

Voorafgaand aan het miniconcert van De Septiembroeders is er een bewonersbijeenkomst in zaal 2, van 19.30 tot 20.30 uur. Daarin de vaste bijdragen van de politie, de gemeente en de woningbouwverenigingen. Belangrijkste agendapunten zijn de begroting 2025 en een herziening van het Huishoudelijk Reglement.

Op de begroting staan de vaste posten als het steunen van lokale initiatieven (buurt BBQ’s, festivals, andere activiteiten bijvoorbeeld Burenhart) en de bloemenmanden die de wijken iedere zomer opfleuren. Het reglement wordt vereenvoudigd. Vroeger werd gewerkt met adspirant leden en leden.

Voor leden
Het is de bedoeling dat iedereen die de bijeenkomst bezoekt stemrecht heeft en kan meebeslissen over de begroting. Bewoners kunnen zich opgeven voor de ledenlijst en kunnen dan ook per e-mail stemmen. De vergadering begint om 19.30 uur in zaal 2. Alle bewoners van de wijken ZHGB zijn welkom. De zaal is open om 19.00 uur. Wie zich wil opgeven als lid kan een mailtje sturen naar bestuur@wijzijnelkaarsburen.nl en ontvangt daarna alle informatie (verslagen en bijlagen).

De Septiembroeders

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk