‘Wie is daar griffier in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Ferdinand Contant.

Arend Bloemink: ‘Vrijdagmiddag. Op bezoek in ons immer prachtige en nog steeds indrukwekkende Stadshuis. Ik heb een Portretafspraak met de griffier, Ferdinand Contant. Hoewel Ferdinand niet in Nieuwegein woonachtig is, vervult hij in onze stad wel een heel belangrijke openbare functie. Een functie zonder welke burgemeester, wethouders en raadsleden hun functies door gebrek aan informatie niet juist kunnen uitoefenen.

‘Ferdinand Contant, we spraken af op de derde etage van ons Stadshuis bij de ingang van de raadszaal, ontvangt me hartelijk en troont me meteen mee naar de koffiemachine en doet de machine een heerlijk bekertje sterke koffie inschenken. Wat kan een mens zich nog meer wensen? Na een nadere kennismaking in het kantoor van Ferdinand gaan we dan naar de raadszaal. Ferdinand neemt plaats op ‘zijn’ stoel, waarna ik Ferdinand fotografeer terwijl hij vertelt en reageert op mijn vragen.’

Klik op het cameraatje hieronder en maak nader kennis met Nieuwegeins
griffier Ferdinand Contant wanneer hij de vijf, altijd dezelfde, vragen
beantwoordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk