Werfweekend – De binnenvaart en de kunst

Op zaterdag en zondag 1 en 2 juni organiseert de Museumwerf in Vreeswijk weer haar jaarlijkse werfweekend. Dit maal staat het in het teken van de binnenvaart en de kunst. Kunst wordt daarbij in de breedste zin van het woord opgevat.

De organisatie: ‘De voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft nu al een creatief en oergezellig festijn te worden voor klein en groot. Het programma staat nog niet vast maar we kunnen wel alvast wat verklappen. Zo varen er kunstige modelscheepjes rond en kunt u kleurrijke schilderijen, artistieke foto’s en afbeelding in glas in lood bekijken en opmerkelijke creaties van oude scheepsonderdelen bewonderen. Het oudste woon-/atelierschip De Zwerver van kunstenaar Nieuwenkamp geeft op een niet eerder vertoonde manier acte de présence. Speciaal voor dit evenement wordt aan boord een presentatie gegeven over het leven en de werken van Nieuwenkamp. Ook de stichting Kohesie is aanwezig om het vers uitgebrachte boek over varend kunstenaar Frans Berntsen en zijn schip de Sint Lucas/Vredebest te promoten. Het feest wordt overgoten door een muzikale shantysaus van o.a. het Nieuwegeinse zeemanskoor De Brulboei, afgewisseld met deuntjes van trekzakspelers. Natuurlijk zullen er kunstige scheepsambachten te bekijken zijn, zoals het beeldsnijden, touwsplitsenen en zeilmaken.’

Het is niet alleen een kijk- en luisterfeest. De bezoekers en de kinderen kunnen dit weekend zelf de handen uit de mouwen steken! Hoe? Daar hoort u later meer over.

‘Wij weten dat er veel kunst thuis wordt gemaakt: er zijn mensen die schilderen, beelden maken, scheepjes in flessen maken, enz., enz. Wij vragen iedereen die zich thuis met kunstzinnige zaken bezighoudt en waarbij er op de een of andere manier een ‘link’ is naar de (binnen)scheepvaart, om zich hiervoor bij ons aan te melden via info@museumwerf.nl. Wij nemen dan contact met u op over de mogelijkheden om uw werk tijdens dit weekend op de Museumwerf te exposeren’ aldus de organisatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk