Werfweekend bij Museumwerf Vreeswijk

Op zaterdag 9 en zondag 10 juni organiseert de Museumwerf in Vreeswijk weer haar jaarlijkse Werfweekend. Naast de vaste collectie en opstelling is er weer veel extra’s te zien en te doen op de werf aan de Wierselaan. Zo zijn er authentieke laad- en losdemonstraties met het oude, gerestaureerde zandschip ‘Door Gunst verkregen’ en kunt u een kijkje nemen in en het verhaal horen over het 112 jaar oude woon-/atelierschip met het wonderbaarlijke interieur, van kunstenaar Nieuwenkamp.

Ton vd Heijden van de Museumwerf: ‘Op een werf horen natuurlijk ook oude ambachten zoals het maken van zeilen (op zaterdag) en het bewerken van ijzer door de smid. U kunt ook zelf de handen uit de mouwen steken tijdens openbare lessen. Ervaar hoe een lastang werkt of hoe u grote platen staal kunt buigen en knippen.’

Vanaf het werfterrein zijn er rondvaarten met de bekende stoomsleper Jan de Sterke en op zaterdag met het open salonschip Nora. Ook de kinderen krijgen volop de aandacht. Die kunnen zelf het water op met de Parkpeddelaars, échte raderbootjes. De muzikale omlijsting van dit feestelijke weekend wordt verzorgd door een authentiek draaiorgel en op zaterdag door het befaamde Nieuwegeinse zeemanskoor: De Brulboeien. Tijdens het werfweekend is het Theehuys met binnen- en buitenterras geopend. De toegang is gratis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren