Welzijnszaken Onderwijs (2001/12564)

Ongeveer acht jaar geleden liet het Cals College het Rijk weten behoefte te hebben aan een nieuwe vleugel aan het bestaande gebouw. Het Rijk was van mening dat het ging om een tijdelijke behoefte aan extra huisvesting en gaf het Cals College geld voor de huur van tijdelijke huisvesting. Het Cals College bleef echter van mening dat de nieuwe vleugel structureel nodig was, en heeft daarom via een aparte stichting de vleugel laten bouwen. Vervolgens huurde het Cals College de nieuwe vleugel van die stichting.

Het Rijk heeft in 1997 de verantwoordelijkheid voor de huisvesting van onderwijsinstellingen overgedragen aan de gemeenten. Het Cals College is nu economisch eigendom van de gemeente Nieuwegein. Ook andere schoolgebouwen zijn eigendom van de gemeente. Vervolgens bleek dat de behoefte van het Cals College aan extra huisvesting inderdaad een structureel karakter heeft. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten de vleugel en de bijbehorende grond te kopen.

Dat blijkt op lange termijn namelijk goedkoper dan huren van de stichting. Verder heeft het college besloten het Cals College alsnog een bedrag te geven voor de structurele inrichting van de nieuwe vleugel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren