Weltmeister

En natuurlijk wonnen ze, onze oosterburen, en verdiend!
Maar makkelijk was het niet tegen die Argentijnen. Het was bijna een kopie van ONZE wedstrijd tegen Argentinië: onschadelijk gemaakte spitsen, een puike verdediging en veel mannen achter de bal. Maar goed, bij hen ging die bal er in de tweede helft van de verlenging dus wél in.

Persoonlijk vond ik de prijsuitreiking wat rommelig. Ineens had die keeper van Duitsland een Golden Glove in zijn grote knuisten, omdat hij de beste keeper was van het WK.

En wie kreeg de Gouden Bal? Messi dus, een inkoppertje. En volkomen onterecht. Hij was helemaal niet de beste speler van het WK. Dat vond hij trouwens zelf ook. Hebt u hem met die gouden bal over het veld zien sjokken? Hij had veel weg van een nogal gegeneerde campinggast die met een wc-rol onder de arm op weg is naar het toiletgebouw.

Ik vond het een prachtig WK. Met een schitterende prestatie van ONZE jongens.

Met een Van Gaal zoals we hem nog niet kenden. Bij mijn weten heeft hij geen enkele keer ruzie gezocht met de media.

Maar ook een WK met een paar momenten, die me verbijsterd hebben. Ik weet niet eens wat ik kleingeestiger moet vinden.

Súarez die na zijn beet in de schouder van Chiellini als een kleuter op de grasmat zit en met een pijnlijk gezicht aan zijn tanden trekt. Was die beet op zich al moreel verwerpelijk, die pose slaat echt alles.
Of toch tuimelaartje Maradonna, die samen met Argentijnse journalisten een Anti-Brazilië-lied zingt en spot met hun nederlaag tegen Duitsland door 7 vingers op te steken en te schreeuwen dat Maradonna toch beter is dan Pelé. Een groot ego, een leeg mens.

Het WK zit erop. WE (de mannen) en we (de vrouwen) gaan over tot de orde van de dag. Het is even wennen. Als vrouwen kunnen we nergens meer doorheen praten. En als mannen zullen we toch een keer de ladder op moeten: je kunt dat oranje landbouw plastic niet eeuwig om je huis laten zitten en die vlaggetjes gaan op den duur ook irriteren.

Maar goed, de orde van de dag dus. Al zou ik vanavond nog even niet weten wat ik moet gaan doen. Je valt toch in een gat, hè?

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren