Weer groot distributiecentrum op Het Klooster

Prologis tekende donderdag 10 juni j.l. voor een perceel bouwgrond van ruim 32.000 m2 op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. De eigenaar, verhuurder en ontwikkelaar van industrieel vastgoed realiseert op Het Klooster een distributiecentrum voor een grote, internationale logistieke dienstverlener. Het project heeft een omvang van 23.000 vierkante meter, wordt gebouwd aan de hand van kwalitatief hoogwaardige specificaties en krijgt de BREAAM kwalificatie ‘zeer goed’ mee. De oplevering is gepland in het tweede kwartaal van 2017. Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux en wethouder Johan Gadella van Economische Zaken tekenden de koopovereenkomst op de PROVADA, dé jaarlijkse vastgoedbeurs in de RAI in Amsterdam.

Bram Verhoeven, country manager Prologis Benelux over de overeenkomst: ‘We zijn al jaren actief in deze regio en zien hier een sterke groei in de vraag naar a-klasse distributiefaciliteiten. Voor onze bestaande klant gaan we op bedrijvenpark Het Klooster een hypermoderne faciliteit van 23.000 vierkante meter ontwikkelen. Dat we dit project met succes kunnen uitvoeren is vooral mogelijk gemaakt door onze goede, duurzame relatie met zowel onze klant als de gemeente Nieuwegein. Daar ben ik trots op,’ zegt Bram Verhoeven. BREEAM is hét keurmerk om nieuwbouwprojecten te beoordelen op duurzaamheidsprestatie.

‘We zijn zeer verheugd met deze ontwikkeling. Het is illustratief voor een trend die wij al eerder zagen dat steeds meer bedrijven, retailers en e-tailers ervoor kiezen om hun nationale distributie vanuit onze regio te organiseren’, aldus Johan Gadella, wethouder Economische Zaken van de gemeente Nieuwegein. In de regio Utrecht bezit Prologis distributiecentra op bedrijvenpark Het Klooster en in Lage Weide. Vorig jaar kocht het bedrijf het nieuwe verscentrum van logistiek dienstverlener XPOLogistics voor onder andere Albert Heijn aan. ‘Als wij geloven in een locatie blijven we er langere tijd actief. We zijn alert op mogelijke uitbreiding. In Lage Weide gaat het om transformatie van bestaande gebouwen, Het Klooster biedt als nieuwbouwlocatie volop mogelijkheden’, aldus Bram Verhoeven.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk