Weer explosieven gevonden in de Gravin Adalaan, politie hield drie verdachten aan

De politie in Nieuwegein heeft vanmorgen rond 04.15 uur een explosief aangetroffen in de wijk Fokkesteeg. Het zou gevonden zijn bij een woning aan de Gravin Adalaan. De politie hield drie verdachten op heterdaad aan. De aanhoudingen en het explosief zijn onderdeel van een lopend onderzoek. Specialisten beoordelen de situatie ter plaatse, waarbij de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ook aanwezig was. Het explosief kon worden veiliggesteld en is niet ontploft.

De drie verdachten zitten in volledige beperkingen, dat betekent dat ze alleen contact met een advocaat mogen hebben. De politie doet nog verder onderzoek naar de situatie en roept mensen die meer weten op zich te melden.

Onderzoek aan de Gravin Adalaan explosie

Niet de eerste keer
In augustus dit jaar hebben op dezelfde plek in de wijk al twee explosies plaatsgevonden. De eerste explosie was in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 juli rond 02.50 uur. Op beelden is te zien hoe een persoon komt aanlopen en een explosief aansteekt. Vlak nadat hij is weggerend, volgt een enorme ontploffing.

Vier dagen later, in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 juli, herhaalt zich hetzelfde tafereel; om ongeveer 04.10 uur komt weer een man in beeld. Aan zijn linkerhand draagt hij een handschoen en hij heeft een fles bij zich. Ook hij steekt iets aan en rent weg waarna er weer een harde ontploffing volgt.

Later onderzoek
Bij een later onderzoek zou mogelijk een verband tussen de explosies zijn bij twee woningen, namelijk die aan de Braziliëhof in IJsselstein en die in Fokkesteeg, waar nu weer explosieven zijn gevonden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk