Weekendwerkzaamheden A2 richting ’s-Hertogenbosch over de helft

weekend vanaf vrijdagavond af. Daarmee is het Groot Onderhoud aan de A2 over de helft van de werkzaamheden. Alles loopt volgens planning. Nog twee weekenden is het druk op de snelwegen rondom Utrecht en vraagt Rijkswaterstaat de weggebruiker om de omleidingsroutes te blijven volgen.

Geen A2-Friday meer
Eerder vonden de weekendafsluitingen vanaf donderdagavond plaats en was er grote drukte op de wegen rondom Utrecht op drie vrijdagen overdag. Vorige week verwachtte Rijkswaterstaat zelfs de drukste vrijdag vanwege het einde van de zomervakantie. Gezien de afgelopen vrijdagen kan het enorm druk worden als men de auto blijft gebruiken. ‘De weggebruiker had gelukkig goed gehoor gegeven aan onze boodschap om de snelwegen rondom Utrecht te mijden. De media riep afgelopen weekend zelfs uit tot ‘A2-Friday’. Het was wel druk, maar een verkeerschaos blijf uit,’ aldus projectmanager Arend Nagel. ‘We zagen dat het verkeer zich goed spreidde over de wegen.’

Vooral doorgaand verkeer blijft weg van snelwegen Utrecht
Rijkswaterstaat en gemeente Nieuwegein hadden wederom afgelopen vrijdag extra maatregelen genomen bijvoorbeeld door middel van extra verkeersregelaars. Het doorgaande verkeer van buiten de regio nam wederom grotendeels een andere route naar het zuiden.

Door de afsluiting van de A2 blijft er ook de komende weekenden rondom Utrecht een kans op vertraging en files, vooral bij ongelukken. ‘Daarom blijft het mijden van de wegen rondom Utrecht tijdens de werkzaamheden een goed plan, zodra er een incident is lopen de wegen weer snel vol’, zegt Arend Nagel. ‘De maatregelen van de afgelopen weken houden we daarom ook de komende weken nog achter de hand.’

Nog 2 weekendafsluitingen
Vanaf vrijdagavond 6 september 21:00 uur tot en met maandagochtend 9 september 5:00 uur is de A2 volledig afgesloten van knooppunt Oudenrijn tot Vianen in de richting van ‘s-Hertogenbosch. Na dit weekend is de A2 nog één weekend afgesloten vanaf vrijdagavond.

Meer dan alleen asfalteren
Het groot onderhoud aan de A2 gaat verder dan alleen het vervangen van asfalt. De aannemer vernieuwt 11 kilometer wegdek, waarbij 49.000 ton asfalt wordt vervangen voor stiller asfalt. Hiervan wordt 60% hergebruikt. Ook worden er 66 kilometer nieuwe witte wegmarkeringen en 15 kilometer tijdelijke gele markeringen aangebracht. Daarnaast vervangt de aannemer 240 detectielussen en 335 meter aan voegovergangen. Het werk omvat verder het herstellen van beton op de Jan Blankenbrug. In totaal renoveert Rijkswaterstaat negen viaducten en bruggen. Dit alles om de weg duurzamer en langer mee te laten gaan.

Hinder komende jaren
Nu en de komende jaren voert Rijkswaterstaat in heel Nederland veel groot onderhoud uit. Ook vervangen of renoveren we vele bruggen, sluizen, stuwen, tunnels en viaducten. Deze werkzaamheden veroorzaken veel hinder.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk