Wedstrijdverslag Montfoort 1 – JSV 1

De laatste wedstrijd van de oefencampagne van JSV stond afgelopen zaterdag gepland in Montfoort tegen Montfoort 1. Naast een uitdagende afsluiter van de voorbereiding, was dit ook direct een weerzien tussen Ricky Testa la Muta en Gert Kruys, de trainer van Montfoort 1. Montfoort is actief in de eerste klasse en was op papier de favoriet voor de overwinning.

In het begin van de wedstrijd was deze favorietenrol ook zichtbaar op het veld. Montfoort begon dominant waarbij de keeper van JSV de nodige reddingen moest verrichten. Dit overwicht resulteerde in een goal voor Montfoort. De spits van Montfoort ontving de bal vanaf rechts en hoefde deze voorzet er enkel nog in te knikken.

Na de 1-0 veranderde het spelbeeld en begon ook JSV zich vaker te melden op de zijde van Montfoort. Hieruit kwamen echter weinig echte doelpogingen op een vrije trap en schot van afstand na. Richting het einde van de 1ste helft kwam Montfoort er enkele keren nog gevaarlijk uit. Waarbij weer een voorzet vanaf de zijkant voor gevaar zorgde. Deze keer kon Tom van der Wulp met een katachtige reflex redding brengen op deze inzet. Toch ging Montfoort met een 2-0 ruststand aan de thee. In minuut 45 werd er een vrije trap in geslingerd vanaf de rechterkant. Deze bal werd vakkundig ingekopt, waarbij Toufik el Ouafi de bal nog van de lijn leek te halen. Echter beoordeelde de scheids van dienst dat de bal volledig over de lijn geweest was. Vrijwel direct na aftrap kwam er nog een uitbraak van JSV, maar deze poging eindigde naast het doel.

In het begin van 2de helft werd er volop gewisseld aan beide kanten. JSV begon sterk aan de wedstrijd. Hierbij kwam JSV snel op 2-1 na een goal van Damian Tjon. Vanaf een voorzet vanaf links kon Damian knap binnen koppen en de wedstrijd weer openbreken. JSV vergat door te drukken en daar profiteerde Montfoort graag van. Enkele minuten na de 2-1 scoorde Montfoort een rebound na een hard afstandsschot. Er werd nog geappelleerd voor buitenspel, maar dit werd niet zo beoordeeld door de arbitrage. Het einde van de wedstrijd bevatte nog meerdere kansen voor JSV met een bal op de paal en een 1 op 1 situatie met de doelman. Echter werd er niet meer gescoord, en bleef de eindstand 3-1 voor Montfoort.

Na afloop was de trainer Ricky Testa la Muta tevreden met het resultaat. “Het is een redelijk resultaat. We speelden erg fris en konden leuk meekomen met Montfoort. We speelden met veel jonge gasten en misten enkele spelers. Al met al zeer tevreden”. JSV hoopt deze lijn door te trekken aankomende zaterdag zodra de bekercompetitie weer begint. Op Sportpark Galecop is dan VVZA 1 uit Amersfoort de gast. De aanvang van deze wedstrijd is om 14.30 uur.