‘Wat groeit of leeft daar in Nieuwegein’

Vraagt u zich wel eens af wat dat nu weer voor een wilde plant of onkruid is, in de tuin of de berm of ergens tussen het gras in het park in Nieuwegein? Of wat dat voor een paddenstoel is? Of wat daar nu weer kruipt of vliegt, soms zelfs in huis? De Nieuwegeinse natuurliefhebber Udo Tenge beschrijft iedere week een plantje, zwammetje of beestje dat u ergens kunt tegenkomen.

Ziet u ergens een plantje, zwammetje of beestje maar weet u niet welke het is? Maak er dan een digitale foto van en vermeldt natuurlijk de vindplek, dan zorgen wij dat deze wordt beschreven als u het naar ons mailt. Udo Tenge: ‘Ze zien er best wel eng uit en dat zijn ze ook: de dazen. Het is nog lang geen zomer dus ik toon er nu maar een. Ik vrees dat men niet meer naar buiten durft als ik zo’n vlieg in de zomer toon…’ Deze week de ‘regendaas’.

Udo: ‘Nieuwegein is rijk aan muskieten en dat kun je voelen, vooral als het wat warmer wordt. Een wat minder bekende, maar gemene steker is de regendaas, een vlekkerige vlieg die brutaalweg op je hand of in je nek neerstrijkt en rám, bloed aan de paal… Eigenlijk niet zo erg, een limonadewesp is erger. In de natuur zijn het niet allemáál van die lieve vlindertjes en bijtjes…’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk