‘Warmetruiendag’ op Lucas Galecop

Op vrijdag 15 februari viert Nederland ‘Warmetruiendag.’ In heel Nederland trekken mensen weer massaal extra warme truien en vesten aan en draaien de kachel een paar graden lager: thuis, op school en op het werk. De warme trui staat symbool voor alles wat mensen nu zélf kunnen doen om verdere klimaatverandering tegen te gaan: samen hebben we impact. Ook de leerlingen van basisschool Lucas Galecop deden mee aan de dertiende ‘Waremtruiendag.’ Om 08.15 uur werd de verwarming op school officieel uitgezet.

Alle leerlingen en leraren hadden voor deze dag hun warmste trui aangetrokken. Het initiatief hiervoor kwam van Britt een leerling uit groep 8. Zij verteld: ‘Met een aantal leerlingen uit groep 7 en 8 zit ik in het leerlingenparlement en wij mogen meedenken over hoe we onze school nog groener kunnen maken. Het leek mij daarom een leuk idee om mee te doen aan de ‘Warmetruiendag’ want de groenste energie is de energie die je niet gebruikt!’

Warmetruiendag

Ook op Lucas Galecop leeft het onderwerp ‘Klimaat.’ ‘En een actie als deze past perfect bij de groene en afvalvrije school’ aldus Maureen Timmer van basisschool Lucas Galecop.

Samen de grootste klimaatactie van Nederland
Om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen is energiebesparing cruciaal: de knop moet letterlijk om. De ruim 200.000 actief aangemelde deelnemers aan ‘Warmetruiendag’ in heel Nederland zetten de verwarming lager, trekken een extra warme trui aan en besparen per graad 6 procent energie, kosten en uitstoot.

Samen hebben we impact: als heel Nederland alleen op Warmetruiendag één graadje minder warm stookt, bespaart dat al 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO2. Een heel stookseizoen lager stoken zou neerkomen op een besparing van 1 megaton van het broeikasgas CO2, bijna 30 procent van de CO2-reductie die Nederland in 2030 in de gebouwde omgeving wil realiseren.

One thought on “‘Warmetruiendag’ op Lucas Galecop

  1. Moeder

    Zo blij dat mijn kind hier niet op school zit. Ik gruwel van al die scholen die in plaats van lesgeven allerlei politieke ideologieën via de kinderen uitspelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk