Warme pruimentaart

Deze eenvoudige pruimentaart is makkelijk te maken en vlug klaar. Handig als je snel een toetje of iets bij de koffie moet hebben. In plaats van pruimen kun je andere vruchten gebruiken, net wat je in huis hebt. De structuur houdt het midden tussen cake en eierkoek. Voor 6 tot 8 personen
80 g pannenkoekenmix
1 zakje vanillesuiker
50 g suiker
1 dl melk
1 dl yoghurt
2 scharreleieren (M)
500 g pruimen (bv. Reine Victoria)
poedersuiker
wat boter om in te vetten Extra: lage taartvorm Ø 24 cm, mixer Vet de taartvorm in met de boter.
Verwarm de oven voor op 180ºC.
Was de pruimen, halveer en ontpit ze.
Leg ze in de taartvorm met de bolle kant naar boven.
Zeef de pannenkoekmix, de vanillesuiker en de suiker boven een kom.
Roer dit met de melk tot een dik beslag.
Klop er met de mixer één voor één de eieren door en daarna de yoghurt. Even doorkloppen tot het beslag luchtig is.
Schenk het in de taartvorm.
Zet de vorm op een rooster midden in de oven en bak de taart in ca. 35 minuten goudbruin en gaar.
Bestrooi de taart met poedersuiker en serveer hem lauwwarm. Nagerecht of gebak voor 6 tot 8 personen
Voorbereidingstijd ca. 10 minuten
Bereidingstijd ca. 35 minuten Tip
Wanneer je andere vruchten gebruikt moet je misschien wat extra vanillesuiker of iets citroensap gebruiken. Dat ligt eraan hoe zuur of flauw de vruchten zijn. Je kunt denken aan appel, peer, kruisbessen en abrikozen.
Deze pruimentaart kan warm en koud gegeten worden, alhoewel warm de voorkeur verdient.
Wanneer je de taart als nagerecht eet is het erg lekker er een bolletje ijs bij te serveren. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk