Waarom wordt crypto steeds populairder in Nederland?

Cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum zijn de laatste jaren erg populair geworden in Nederland. Meer dan 2 miljoen van onze landgenoten beleggen in crypto, of gebruiken het voor online transacties. Maar waarom wordt crypto steeds populairder in ons land? Hier zijn een aantal goede redenen voor.

Toenemende interesse in digitale assets
Steeds meer Nederlanders zien de mogelijkheden in van technologie zoals cryptocurrency en andere digitale assets, zoals NFT’s, Decentralized Finance, blockchaintoepassingen, Decentralized Apps, enzovoort.

Vooral cryptomunten worden gezien als een aantrekkelijke optie, vanwege hun decentrale aard en de potentieel hoge rendementen. Daarnaast kan je crypto ook voor steeds meer gevarieerde zaken gebruiken, denk aan online betalen bij een webshop, specifieke cryptogames spelen, beleggen op de beurs, en zelfs crypto-gokken.

Joren Verdoes, crypto- en gokexpert van Bitcoin Magazine, geeft aan dat gokken met crypto enorm interessant is, want naast de kansen om een jackpot te winnen, kan jouw cryptocurrencywinst ook in waarde toenemen dankzij de volatiliteit van de markt.

Meer aanvaarding en gebruik
Naast het toenemende gebruik en aanvaarding van crypto bij consumenten, zien we dezelfde trend bij bedrijven en andere grote instituties. Zelfs centrale banken en overheden stappen geleidelijk aan in de cryptomarkt, wat het vertrouwen en de legitimiteit van crypto onderstreept en versterkt.

Voor consumenten wordt het dus niet alleen veiliger en betrouwbaarder om in crypto te beleggen en het te gebruiken, ze hebben ook meer opties waar ze dit kunnen doen.

Ontwikkelingen in de technologie
Cryptocurrency was in 2009 erg revolutionair. Gedecentraliseerde digitale munten gebaseerd op een blockchain, waarmee je erg snel, goedkoop en anoniem internationale transacties mee kan uitvoeren, waren indertijd een enorm innovatief concept.

Anno 2024 is dit al meer ingeburgerd, maar crypto heeft niet stilgezeten. De technologie maakt regelmatig grote sprongen vooruit, zowel op het vlak van innovatieve toepassingen en een meer stabiele infrastructuur, als in zaken zoals duurzaamheid en fusies met andere sectoren.

Inflatie
Het is een feit dat de inflatie in ons land de laatste jaren nogal hoog ligt. Hierdoor heeft de euro veel koopkracht verloren en is het spaargeld van veel mensen minder waard geworden. Nederlanders gaan dus steeds vaker op zoek naar alternatieven voor traditionele vormen van sparen.

Edelmetalen zoals goud zijn historisch gezien altijd een goede optie, maar steeds vaker wordt cryptovaluta gezien als een beter inflatiebestendig beleggingsmiddel, omdat dit niet verbonden is aan een centrale bank of overheid.

FOMO
De cryptomarkt is in volle “boom”, met explosieve, gigantische winsten. Sommige cryptomunten zien hun waarde maal honderd gaan op korte tijd. Dit kan je niet halen met andere vormen van beleggen. In het nieuws wordt vaak bericht over deze grote winsten. Als we zien dat anderen geld verdienen met crypto, willen we niet achterblijven. De angst om iets te missen (FOMO, Fear Of Missing Out) is dus ongetwijfeld een andere belangrijke factor in de groeiende populariteit van crypto.

Toekomstpotentieel
Nederlanders zijn over het algemeen technologisch en financieel onderlegd. Ze weten wat ze willen en zien steeds vaker de problemen in het huidige financiële systeem. Veel mensen geloven dan ook dat cryptocurrency (of een vergelijkbare technologie) de toekomst van geld is. Ze zien de potentie van crypto om het internationale financiële systeem om te gooien en te transformeren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren