VVD wil sportdag op de atletiekbaan voor basisscholen behouden

De VVD stelt vragen aan het College van Nieuwegein middels een artikel 42-brief. “De sportdag op de atletiekbaan moet behouden blijven”, aldus Jacqueline van Langeraad, raadslid namens de VVD. “Via onze achterban hebben wij vernomen dat veel basisscholen dit jaar de sportdag op de atletiekbaan niet meer laten doorgaan, omdat de gemeente kosten berekent voor het gebruik van de atletiekbaan.”

De VVD is van mening dat de basis van sporten en bewegen op school ligt en dat het zorgelijk is dat op dit moment gemiddeld gezien veel kinderen van de basisschool de minimumbeweegnorm van één uur per dag niet haalt. Kennismakingsactiviteiten, clinics en schoolsportdagen en dergelijke kunnen bijdragen om tot het halen van deze beweegnorm te komen. “Naast dat sporten gewoon erg belangrijk is, is het ook een hele positieve ervaring om op een echte atletiekbaan met juichende supporters als eerste over de streep te komen”, aldus Van Langeraad.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vele betrokken ouders en niet te vergeten de familie, vrienden en bekenden die de kinderen komen aanmoedigen. Niet alle scholen zullen besluiten te stoppen met de sportdag, maar de kinderen zijn afhankelijk van het besluit van hun schooldirecteur. “Investeren in sport is investeren in de toekomst. Sport bevordert veiligheid en gezondheid. Ook helpt het schooluitval en criminaliteit te voorkomen en onze jeugd moet daarom vroeg in aanraking komen met sport”, concludeert de VVD-fractie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk