VVD Statenfractie geïnformeerd over zorg en cultuur

Op vrijdag 22 februari 2002 heeft de fractie van de VVD in de Provinciale Staten een werkbezoek gebracht aan Nieuwegein. Aanwezig waren 7 statenleden aangevoerd door de fractievoorzitter Cees van den Oosten en gedeputeerde Jan Streng.

Tijdens dit werkbezoek is een bezoek gebracht aan de Oudheidskamer in Vreeswijk en het Verzorgingstehuis Vreeswijk. In de Oudheidskamer heeft de Nieuwegeinse wethouder Evert van Linge de statenfractie uitgebreid ingelicht over de wijze waarop in Nieuwegein wordt omgegaan met de cultuurhistorie. Onderwerpen waren de bouw van 400 woningen in Vreeswijk Noord waar bijzondere aandacht wordt besteed aan de scheepvaart historie in Vreeswijk. Dit komt ondermeer terug in de inrichting van de openbare ruimte, de woningbouw, de passantenhaven en de Werkende Museumwerf op de plek waar nu nog werf Buitenweg is gevestigd.

Cees van den Oosten ging als voorzitter van de initiatiefgroep voor deze Werkende Museumwerf nader in op de wijze waarop historische schepen in de toekomst weer veelvuldig in het Vreeswijk zullen aanleggen. Lees hier het hele bericht.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren