VVD Nieuwegein kiest Marco Diekstra als nieuwe fractievoorzitter

De fractie van VVD Nieuwegein heeft Marco Diekstra (53) verkozen tot nieuwe fractievoorzitter. De fractie zocht een nieuwe aanvoerder vanwege het vertrek van Kelly Vizee. Johan Gadella wordt specialist en woordvoerder financiën.

Marco, “Nieuwegein staat voor grote uitdagingen, waar ik mijn kennis en kunde graag voor in wil zetten. Ik voel me enorm vereerd dat ik de fractie van VVD Nieuwegein mag aanvoeren als fractievoorzitter. De VVD streeft naar een liberale samenleving, waar iedereen zoveel mogelijk zelfstandig zaken oplost, eigen keuzes kan maken en verantwoordelijkheid voor elkaar neemt. Ik heb veel energie om aan de slag te gaan en kijk ontzettend uit naar de komende tijd”

Marco begon in 2014 als gemeenteraadslid voor VVD Nieuwegein. Na voorzitter van de auditcommissie (2018-2022) te zijn geweest is hij sinds 2022 lid van het Presidium. Marco heeft een breed scala aan onderwerpen in zijn portefeuille gehad zoals parkeren, verkeer & vervoer. Nu is hij woordvoerder duurzaamheid, energietransitie, internationalisering en Rhijnhuizen. Marco weet op verbindende en proactieve wijze zijn standpunten helder te maken. Door breed te kijken naar de kwesties die er in onze samenleving spelen, verbindt Marco als politieke bruggenbouwer de belangen van de inwoners aan de opgaven die Nieuwegein heeft. Naast het raadswerk is Marco sinds 2008 verbonden aan de Haya van Someren Stichting, het opleidingsbureau van de VVD, als trainer in binnen- en buitenland.

Met de bezuinigingsopgaven die Nieuwegein te wachten staan heeft de fractie gekozen om de portefeuille financiën leidend te maken in haar beleid. Johan Gadella zal hiervoor de trekker zijn, vanwege zijn politieke achtergrond in de gemeente Nieuwegein als raadslid, voormalig fractievoorzitter en wethouder. Met deze invulling verwacht de fractie van de VVD de komende jaren belangrijke keuzes te kunnen maken om Nieuwegein financieel gezond te houden.

Over VVD Nieuwegein
De VVD in Nieuwegein streeft naar een kleine, slagvaardige overheid die garant staat voor een veilige en eerlijke samenleving, waar iedereen die hard werkt de ruimte krijgt om zijn of haar ambities te realiseren. De VVD wil een levendige gemeente creëren waar mensen de ruimte krijgen. Het motto daarbij is: De gemeente, dat zijn wij en dat bent u.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren