VVD akkoord met oprichten stichting voor sociale wijkteams

De VVD heeft ingestemd met het voorstel om een stichting op te richten waar de sociale wijkteams onder zullen gaan vallen. De VVD was wel erg kritisch op dit voorstel want de snelheid waar mee dit gaat lijkt te kosten te gaan van de zorgvuldigheid. Zorgvuldigheid waar de VVD erg op stuurt om te voorkomen dat er straks mensen tussen het wal en het schip geraken mbt noodzakelijke zorg en dat we de bocht uitvliegen op financiën.

Als VVD hebben we het voorstel op 3 criteria beoordeeld aldus Ellie Eggengoor ”Als VVD vinden we het belangrijk dat het onafhankelijkheid is van de zorgaanbieders, de kosten binnen budget blijven en er sturing is op de kwaliteit van geleverde zorg. Daar voldoet dit voorstel aan. We hebben daarbij wel expliciet aandacht gevraagd voor een goede positie voor de gezondheidscentra. Dit is toegezegd door wethouder Adriani.”

Net als andere partijen is de VVD wel erg benieuwd naar de verdere invulling van de stichting welke slechts het vehicle is voor de sociale wijkteams. Dit is in principe een taak van het college maar de VVD heeft daar zeker wel ideeën over en wil daar bij betrokken worden gezien de grote impact op de samenleving en begroting. Derhalve hebben we een amendement gesteund welke door GroenLinks werd ingediend en er voor zorgt dat we betrokken worden bij de verdere ontwikkeling.

De VVD is blij dat het voorstel het gehaald heeft. Dit is een belangrijke stap die genomen moet worden om als op 1 januari 2015 de taken overkomen de gemeente daar ook klaar voor is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren