Vrijwilligerswerk is plezier voor twee

Onder dit motto doet het Netwerk Vrijwilligerszorg een oproep aan iedereen om eens na te denken over het doen van vrijwilligerswerk. Want in de zorg zijn nieuwe vrijwilligers hard nodig. In ieders leven kan een periode voor komen dat men wat extra zorg of aandacht nodig heeft. Professionele hulp is niet altijd de oplossing en ook de familie kan niet altijd helpen. Vrijwilligers kunnen dan uitkomst bieden door eens op bezoek te komen, een boodschap te doen, op te passen of door samen te wandelen met iemand in een rolstoel. Zij kunnen ook ondersteunende taken doen zoals begeleiden naar het ziekenhuis of huisarts.

Vrijwilligers doen vaak hun werk in stilte en zonder dat daar een geldelijke vergoeding tegenover staat. Ze doen hun werk belangeloos, gewoon omdat zij dit nodig vinden maar ook om er zelf plezier aan te beleven. Zonder hun inzet zou het leven van heel velen er minder prettig uitzien. Vrijwilligers in de zorg zijn mensen jong en oud, man of vrouw, allochtoon of autochtoon. Ze hebben allen één ding gemeen ze kunnen goed luisteren en ze hebben aandacht voor hun medemens.

Voor al de verschillende vormen van vrijwilligerswerk zoekt het Netwerk nieuwe mensen. Iedereen die belangstelling heeft voor vrijwilligerswerk is op zaterdag 12 april welkom bij de speciale informatiestand op de vrijwilligersmarkt op Cityplaza. Wie meer weten over vrijwilligerswerk in de zorg, kan contact opnemen met de coördinator, Wil Appelhof, bereikbaar via het Meldpunt telefoon (030) – 88 023 77, of via E-mail , je kunt ook een kijkje nemen op de website van Netwerk Vrijwilligers Zorg.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren