Vreeswijk trots verrast met komst Koningspaar

Bewoners en de Oranjevereniging Vreeswijk zijn verrast, bijzonder trots en ingenomen dat Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima op hun eerste Koningstour op 30 mei een bezoek brengen aan Vreeswijk. Juist dit voormalige schippersdorp, nu een wijk van Nieuwegein, is het oranjegevoel te herkennen aan de aanwezigheid van vele namen van de leden van het Koningshuis aan straten, sluizen, bruggen, een school en een internaat. Ook kent Vreeswijk de enige actieve Oranjevereniging in Nieuwegein.

De straten van het Koningspaar zijn nu nog vernoemd naar hun huidige titel Prins Willem-Alexander en Prinses Maxima, maar wellicht komt daar nog een terechte verandering in, alhoewel de Beatrixsluizen nog steeds de titel hebben van Prinses, wat dus na 30 april niet veranderd hoeft te worden. Alhoewel de verwachting is dat het koningspaar niet zo lang in Vreeswijk zal zijn, wil de Oranjevereniging toch zorgen dat het een feestelijke oranjedag wordt en het historische dorp feestelijk ingericht is.

De bewoners van Vreeswijk kijken uit naar deze bijzondere dag en hopen een glimp op te vangen van het nieuwe Koningspaar en wie weet de kans krijgen hen een hand te schudden. Het programma van het bezoek in Vreeswijk is nog niet bekend. Hopelijk komt daar binnenkort meer duidelijkheid over. Als het mogelijk en nodig is, zal de Oranjevereniging hierbij graag een rol in willen spelen.

Het zal in ieder geval een dag worden die bijgeschreven zal worden in de historie van de vele bezoeken die leden van het Oranjehuis aan Vreeswijk in het verleden al aan Vreeswijk hebben gebracht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren