Voorjaarsnota 2014

Begin deze week is de ‘Voorjaarsnota 2014’ gepresenteerd door het nieuwe College van B & W van Nieuwegein. Uit de nota blijkt dat de gemeente voor een financieel zware opgave staat waar een tweede bezuinigingsronde in 2014 onvermijdelijk is. De maatregelen vinden zowel in de personele sfeer plaats (schrappen vacatureruimte, beperkingen in de secundaire arbeidsvoorwaarden) als in het stopzetten van een groot aantal activiteiten voor de rest van dit jaar. Ook de OZB (Onroerende Zaak Belasting) gaat in 2015 met 2,2 % bovenop de inflatiecorrectie omhoog. Er zal ruim 1,6 miljoen euro bezuinigd gaan worden. Ook krijgt de gemeente minder geld van het Rijk.

De Voorjaarsnota bevat zowel de voortgangsrapportage over de begroting 2014 als de kaderstelling voor het jaar 2015. De structurele effecten van de afwijkingen in het jaar 2014 zijn direct verwerkt in het financiële beeld en kunnen worden meegenomen in de afwegingen bij de kaderstelling voor de begroting 2015.

In de commissievergadering van 25 juni zal de gemeenteraad spreken over de Voorjaarsnota die hier in zijn geheel te lezen is. In de raadsvergadering van 10 juli stelt de gemeenteraad de voorjaarsnota vast. In aanloop naar de begroting 2015 worden de voorstellen dit najaar verder uitgewerkt. In november vindt de raadsvergadering plaats waar de gemeenteraad de begroting 2015 vaststelt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk