Deze eenvoudige fruitsla doet het prima als fris toetje na de maaltijd omdat hij door het matige gebruik van suiker niet te zoet is. Nog lekkerder smaakt hij als je hem weglepelt als fris tussendoortje of dorstlesser in een koesterend voorjaarszonnetje. Met het fruit kun je natuurlijk naar hartelust variëren, alhoewel deze combinatie wel heel prima is. Voor 3 à 4 personen
1/2 verse ananas
1 witte grapefruit
1 banaan
trosje blauwe druiven (pitloos)
trosje witte druiven (pitloos)
½ zakje vanillesuiker
appelsap Extra: leuke schaal; grapefruitmesje- of lepeltje Snij de kroon van de ananas en een kapje van de onderkant.
Snij de vrucht in vieren en snij bij ieder kwart de harde reep weg die in het midden van de hele vrucht zit.
Het vruchtvlees lossnijden van de harde, bruine buitenkant en in niet te kleine stukjes snijden.
Doe het in de schaal.
De grapefruit in de breedte halveren en de partjes vruchtvlees met een grapefruitmesje- of lepeltje uit de beide helften snijden.
Doe het vruchtvlees bij de ananasstukjes.
Was de druiven, haal ze van de takjes en doe ze ook in de schaal.
Pel de banaan, snij deze in plakjes en doe ze bij de rest van het fruit.
Strooi vanillesuiker over het fruit en schenk er appelsap over tot het half onder staat.
Schep het voorzichtig om. Nagerecht of tussendoortje
Tijd ca. 15 minuten Tip
Er zijn speciale grapefruitlepeltjes te koop waarbij één van de zijkanten van het lepeltje gekarteld is. Zo kun je al snijdend het vruchtvlees los maken en opscheppen. Als er geen kinderen mee eten van de fruitsla kun je er ook een scheut koele witte wijn aan toevoegen. Te weinig fruitsla? Neem gewoon de ingrediënten dubbel. Weetje
Wat zit er in deze vitaminen-bom? Heel veel vitamine C, maar ook magnesium, selenium en kalium, fosfor, ijzer, mangaan, zink, jodium, vitamine E en bètacaroteen. Daarnaast goede koolhydraten, eiwit en vezels. Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Reageren? Klik op de rode emailbutton. Voor eerdere recepten, ga naar het archief (het pannetje) hiernaast