Volop activiteiten bij De Fortwachter in Jutphaas

De aankomende weken is er weer een bomvol programma Bij de Fortwachter. Op 15 en 16 april wordt het Fortenseizoen officieel geopend en daar doet de organisatie op Fort Jutphaas graag aan mee. Vanaf 22 april wordt de Meivakantie gevierd, met iedere (open) dag activiteiten voor jong en oud.

Start Fortenseizoen
In het weekend van 15 en 16 april 2023 vieren we het Start Fortenseizoen. Deze dagen begint eindelijk het toeristische seizoen voor de forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggend waterlinie erfgoed. Op Fort Jutphaas kan je verse poffertjes eten, de Lentespeurtocht doen en knutselen. Speciaal voor dit weekend is er voor iedereen met (klein)kinderen de Expeditie Waterlinie van Forten.nl. Door middel van een QR-code kunnen bezoekers een speurtocht doen. Én nieuw op zondag 16 april: boogschieten! Tussen 13 en 16 uur kun je voor 7,50 euro leren boogschieten in de historische setting van het forteiland.

Meivakantie
In de Meivakantie is er weer een goedgevuld programma Bij de Fortwachter. Verwacht iedere (open) dag een activiteit voor jong en oud. Vier hoogtepunten die we alvast mogen verklappen: we hebben weer heerlijke verse poffertjes van de Kraam en er is een nieuwe Lentespeurtocht per 1 april! De afgelopen Dag van de Vaart is natuurlijk een beetje in het water gevallen, dus die krijgt een reprise in de Meivakantie, met Oud-Hollandse Spelletjes van SportID. Tevens organiseren we samen met SportID ‘Kraak de code’ een soort escape room zonder muren. In ‘Kraak de code’ moeten de kinderen (9-13 jaar) verschillende activiteiten uitvoeren om uiteindelijk een code te kraken.

Het volledige activiteiten- programma van Bij de Fortwachter wordt kort voor de vakantie bekend gemaakt, houd daarvoor onze website en social in de gaten.

Nieuwsbrief
Sinds februari is er ook een nieuwsbrief Bij de Fortwachter. Deze verschijnt ongeveer één keer per maand, want we willen lezers niet te veel spammen. Hier houden we je op de hoogte van alle aankomende activiteiten die we organiseren en andere updates rondom Bij de Fortwachter. Inschrijven kan via https://linktr.ee/bijdefortwachter.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren