Volgende week begint Rijkswaterstaat met werkzaamheden op de A2

Een uitvoegstrook is afgekruist voor wegwerkzaamheden bij Nieuwegein

Woensdag 14 augustus gaan de werkzaamheden op de A2 richting ’s-Hertogenbosch tussen knooppunten Oudenrijn en Everdingen van start. De werkzaamheden duren tot 30 september. Vanwege drukte in de wegenbouw starten drie weekendafsluitingen al op donderdagavond. Door deze afsluitingen kunnen veel files op A2 richting ’s-Hertogenbosch bij Nieuwegein ontstaan. Rijkswaterstaat vraagt bestuurders om mee te helpen Utrecht bereikbaar te houden voor noodzakelijk verkeer.

‘Iedere bestuurder die de beslissing maakt om anders te reizen, samen te reizen of thuis te blijven, draagt bij aan een beter bereikbaar Utrecht’, legt De Vries uit. ‘Als je toch de weg op gaat, zou je wel eens flink in de file kunnen komen te staan.’ Rijkswaterstaat vervangt de komende periode onder andere het asfalt voor een stillere variant. Omgevingsmanager Leonie de Vries benadrukt het belang om anders te reizen tijdens de werkzaamheden.

De A2 richting ’s-Hertogenbosch is van knooppunt Oudenrijn tot knooppunt Everdingen 5 weekenden volledig afgesloten. In de eerste 3 weekenden is de A2 al vanaf donderdagavond 21.00 uur dicht. Dan is de A2 dus ook vrijdag overdag al dicht. Daarnaast vinden er 8 nachtafsluitingen plaats en doordeweeks zijn zowel overdag als ’s-nachts minder rijstroken beschikbaar van knooppunt Oudenrijn tot knooppunt Everdingen.

Wegen al dicht vanaf donderdagavond
Omdat er landelijk veel aan de Nederlandse wegen gewerkt wordt, moet materieel verdeeld worden over de verschillende projecten. Daarom starten 3 van de 5 weekendafsluitingen al op donderdagavond. Het gaat om de weekendafsluitingen 15 tot 19 aug. (tot Vianen), 22 tot 26 aug. (tot Everdingen) en 29 aug. tot 2 sept (tot Vianen). De A2 richting ’s-Hertogenbosch is van knooppunt Oudenrijn tot Vianen/Everdingen is die dagen volledig afgesloten voor al het verkeer.

Help Utrecht bereikbaar houden
De werkzaamheden kunnen veel files veroorzaken in de omgeving als weggebruikers reizen zoals gebruikelijk. Daarom vraagt Rijkswaterstaat bestuurders om mee te helpen Utrecht bereikbaar te houden voor noodzakelijk verkeer. ‘Iedere bestuurder die de beslissing maakt om anders te reizen, samen te reizen of thuis te blijven, draagt bij aan een beter bereikbaar Utrecht’, legt De Vries uit.

Stiller asfalt vanwege overschrijden geluidsnormen
Onderhoud aan de A2 tussen knooppunten Oudenrijn en Everdingen is noodzakelijk omdat het asfalt het einde van de levensduur heeft bereikt. Daarnaast verwachten we dat over enkele jaren op delen van de A2 de vastgestelde geluidsnormen worden overschreden. Dat willen we voorkomen. Omdat het asfalt nu toe is aan onderhoud, vervangen we het huidige asfalt door stiller asfalt. Ook worden er onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de Jan Blankenbrug bij Vianen.

Verkeershinder in regio Utrecht
In 2024 voert Rijkswaterstaat, naast groot onderhoud aan de A2, nog andere onderhoudswerkzaamheden uit rond Utrecht. We vervangen de stalen kabels van de Galecopperbrug, voeren renovaties uit aan verschillende viaducten en bruggen en brengen nieuwe verlichting aan in de Leidsche Rijntunnel (A2).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren