VodafoneZiggo lanceert Digitale inloopuren in Nieuwegein

Vanaf deze week kan iedereen met een digitale vraag terecht op de Digitale Inloopuren in de VodafoneZiggo winkel aan de Passage 16 op Cityplaza. Op dinsdag tot en met vrijdag staan medewerkers van het telecombedrijf van 10.00-12.00 uur klaar om persoonlijke hulp te bieden. Iedereen is welkom met vragen over onder andere veilig internetten, UEFA Europees voetbal streamen via de Ziggo GO app en het aanmaken van een Ziggo Sport Free account hiervoor.

Begin dit jaar introduceerde VodafoneZiggo de Digitale Dinsdag, een wekelijks inloopspreekuur in vier geselecteerde winkels. Na deze succesvolle proef breidt het telecombedrijf het spreekuur nu uit naar Nieuwegein. Onder de noemer Digitale Inloopuren zijn er voortaan vier ochtenden per week waar iedereen welkom is in de winkels.

Inclusie door middel van Digitale Inloopuren
De mogelijkheden van digitale technologie zijn eindeloos. Het is echter niet vanzelfsprekend dat iedereen hier gebruik van kan maken, weet VodafoneZiggo. Ouderen ervaren bijvoorbeeld vaak angst en onzekerheid bij het gebruik van digitale apparaten. Onderzoek van Innovation Inc. (2023) toont aan dat velen van hen naar telecomwinkels stappen voor hulp, vooral als ze geen familie in de buurt hebben.

Tijdens de Digitale Inloopuren hebben medewerkers extra tijd om klanten en niet-klanten, waaronder ook veel ouderen, te helpen met digitale vragen. Onderwerpen variëren van het instellen van een groter lettertype op een telefoon tot het downloaden van apps en PDF’s. Medewerkers helpen ook met vragen over UEFA Europees voetbal kijken. Vanaf nu streamen niet-Ziggo-klanten namelijk wedstrijden van Nederlandse clubs met de Ziggo GO app.

UEFA Europees voetbal
Vanaf dit voetbalseizoen zijn de voetbalwedstrijden in de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Conference League exclusief te zien bij Ziggo Sport. Voetballiefhebbers zonder Ziggo of Ziggo Sport Totaal kunnen de voetbalwedstrijden van de deelnemende Nederlandse clubs en de finales gratis streamen via de Ziggo GO app. Aanmelden is eenvoudig. Indien gewenst helpen de winkelmedewerkers van VodafoneZiggo in Nieuwegein tijdens de Digitale Inloopuren. Ook vinden mensen extra uitleg in de nieuwe module Ook vinden mensen extra uitleg in de nieuwe module Digitaal tv kijken & streamen op Welkomonline.nl.

Gespecialiseerde hulp in de winkel
Medewerkers in Nieuwegein zijn inmiddels getraind om digitale vragen te beantwoorden en weten hoe ze in voorkomende gevallen kunnen doorverwijzen naar instanties in de buurt. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat ouderen de gespecialiseerde hulp krijgen die ze nodig hebben, bijvoorbeeld bij complexe vragen over bankzaken of DigiD. Bovendien kunnen ouderen gekoppeld worden aan initiatieven die hen ondersteunen bij het leren van digitale vaardigheden, zoals het gratis lesprogramma Welkom Online.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren