VMBO’ers Anna van Rijn College aan de slag

Ruim 400 VMBO-leerlingen steken de komende maand de handen uit de mouwen tijdens de ANWB fietsverlichtingsactie Lightwise. De werkzaamheden van de jongeren bestaan uit het controleren van fietsen van medescholieren op 15 belangrijke veiligheidspunten, waaronder natuurlijk de fietsverlichting. Ze doen dat in het kader van hun maatschappelijke stage, georganiseerd door de ANWB.

Onder de groep zijn 40 leerlingen van het Anna van Rijn College. Zij gaan op 19 november het schoolplein op. Vrijwilligers van de ANWB helpen de leerlingen bij het controleren van de fietsen. Belangrijkste aspect van de stage is jongeren leren hoe belangrijk het is gezien te worden in het verkeer door met een veilig en goed verlichte fiets naar school te gaan. Zeker nu de dagen korter worden.

De VMBO’ers krijgen van de ANWB eerst een les over verkeersveiligheid. Daarna controleren de leerlingen op het schoolplein de fietsen van zichzelf en hun medescholieren. Aan het einde van de dag kunnen alle leerlingen met een goed verlichte en veilige fiets de winter in gaan. Aan de fietsverlichtingsactie ANWB Lightwise doen dit najaar ook 500 basisscholen mee.

De ANWB biedt meerdere soorten maatschappelijke stages: ANWB Naturewise, ANWB Youngwise en ANWB Lightwise. De stages liggen dichtbij de kernactiviteiten van de bond op het gebied van recreatie, toerisme, verkeer en vervoer. De ANWB biedt in 2013 ruim 1750 maatschappelijke stageplekken aan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk