Vissoep (maaltijdsoep)

Deze goed gevulde vissoep is een gezonde maaltijdsoep, die je ook nog eens heel snel kunt maken. Ideaal voor als je snel iets warms en voedzaams op tafel wilt zetten. Verse ingrediënten zijn natuurlijk top, maar uit blik, pot of diepvries bijna net zo goed en supersnel. Zorg dus dat je altijd wat blikjes tomatenstukjes, potjes tuinbonen en visfilet op voorraad hebt.

Voor 4 personen:
2 Tilapia-filets (vers of diepvries, van verantwoorde visserij)
2 blikjes tomatenblokjes (à 400 g)
½ liter water
2 bouillonblokjes (vis of tuinkruiden, voor ½ liter elk)
200 g macaroni (volkoren)
200 g tuinboontjes (diepvries, potje of vers gedopt)

Extra: kookpan.

Laat de Tilapia-filets, indien nodig, ontdooien en snij ze in niet te kleine blokjes.
Doe de tomatenblokjes met het sap, het water en de verkruimelde bouillonblokjes in een soeppan en breng dit aan de kook.
Voeg de macaroni, de tuinboontjes en de visblokjes toe en laat de soep 8 tot 10 minuten zacht koken.
De soep tot gebruik warm houden op een laag pitje en op het laatst eventueel nog wat peper toevoegen.
Serveer warm, knapperig volkorenbrood bij de soep of volkoren soepstengels.
Zet ook een kommetje olijfolie neer zodat brood en stengels voor het eten gedipt kunnen worden in de olie, wat erg lekker is.
Ook smakelijk, een gewoon boterhammetje kaas bij de soep.
Neem dan wel volkoren want daar zitten de meeste voedingsstoffen in.

Hoofdgerecht met vis.
Tijd: ca. 15 minuten.
Bron: Variatie op een recept van www.ah.nl

Tip
Heb je wat meer tijd en wil je de soep nog meer vitamientjes meegeven? Gebruik dan verse tomaten, ruim een pond, die je wast en in blokjes snijdt. Het lekkerst is om ze even aan te bakken in een scheutje olie, voor je het water en de bouillon erbij doet. Voeg nog wel een blikje tomatenpuree, van 140 gram, toe.
Ook lekker en gezond, op het laatst een flinke eetlepel vers gehakte peterselie door de soep roeren.

Vragen, opmerkingen of suggesties? Of hebt u ook een leuk recept voor deze rubriek? Mail naar olgahansen@pen.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren