Visfilet met krokant kruidenkorstje

Voor 4 personen:
500 g visfilet (of 1 filet pp), bv. Tilapiafilet van duurzame visserij MSC
1 citroen
1 theelepel zout
2 theelepels gemalen kurkuma (Koenjit)
1 theelepel gemalen koriander (Ketoembar)
½ tot 1 theelepel versgemalen zwarte peper
½ theelepel gemberpoeder
½ theelepel gemalen komijn (Djinten)
bloem
stuk roomboter
zonnebloemolie

Extra: koekenpan met dikke bodem

Bij gebruik van diepvriesfilets, deze eerst ontdooien.
Meng de specerijen met het zout.
Was de citroen en snij deze in de lengte doormidden.
Snij één citroenhelft in vier partjes.
Leg de filets op een keukenplank of borden.
Besprenkel de filets met citroensap dat je uit de overgebleven citroenhelft knijpt.
Bestrooi de filets met het kruidenmengsel (liefst aan beide kanten, anders één kant rijkelijk).
Bestuif de filets met bloem zodat ze bedekt zijn met een dun laagje.
Draai ze voorzichtig om met een brede spatel en bestuif de andere kant ook.
Verhit ruim roomboter en olie in een koekenpan met dikke bodem.
Leg de filets voorzichtig per twee in de pan en bak ze kort op hoog vuur bruin en krokant.
Schep de vis voorzichtig, met een grote spatel uit de pan en leg op de (voorverwarmde) borden.
Serveer de vis met de partjes citroen, aardappelpuree en gekookte of gestoomde Parijse worteltjes, omgeschud met een klein klontje roomboter en wat verse peterselie.
Roer door de aardappelpuree een lepel mosterd en zet hem even onder de grill om een lichtbruin en krokant korstje te krijgen.

Hoofdgerecht met vis.
Tijd ca. 25 minuten
Bron: eigen recept

Tip
Vervang het specerijenmengsel eventueel door 2 eetlepels kerriepoeder.
Roer eventueel door de bloem een eetlepel heel fijngemaakte cornflakes, voor een nog krokanter korstje. Gebruik een deegroller voor het fijnmaken van de cornflakes.

Weetje
Er is steeds meer vraag naar duurzaam en verantwoord gevangen en gekweekte vis. Wil jij ook weten welke vis jij beter wel of niet kunt eten? Ga naar www.goedevis.nl voor de viswijzer. Hier kun je deze ook als app voor je mobiel downloaden. Hartstikke makkelijk als je in de winkel staat en de goede keus wilt maken.

Vragen, opmerkingen of suggesties? olgahansen@pen.nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk