Vis in een jasje

Vis in een jasje.

Een mooi en erg lekker visgerecht, gezond en light.

Ik heb voor 2 personen 4 verse witvisfilets gekocht, liefst een wat stevige variant!

In een blender diverse nootjes gecrushed met wat olijfolie, gemalen zwarte peper, thijm en zeezout. (denk aan pepita’s,pistachio’s, macadamia’s, pijnboompitjes, of iets naar eigen smaak.)

De filets aan een kant door wat bloem en losgeklopte eieren halen en coaten met de notencrunch.

In een pan olijfolie en boter langzaam bruin laten worden en de vis op de coating en een matig vuur bakken.

Verse zwarte peper en zeezout naar smaak aan het eind over de vis malen.

Erg lekker met een home- made vissaus,zie volgende recept en verse pasta!

En dan nu de vissaus:

Groene tuinkruidensaus lekker bij vis.
Met boter en bloem (evenveel roomboter als bloem)een roux maken, en een bouillon naar keuze gebruiken als basissaus.

Beste is groenten- of visbouillon

Limoensap en witte wijn, beide naar smaak erbij doen ,zwarte peper eroverheen malen.

Verse kruiden als thijm,oregano,salie,rozemarijn fijnhakken en toevoegen.

5 minuten zacht koken

Als allerlaatste grof gehakte basilicum door de saus roeren.

eet smakelijk en graag reacties op kookgekker@gmail.com

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk