Voor een echt knapperig laagje om je visfilet moet je eens cornflakes proberen. Groots effect en een heerlijk smakelijk visje.In plaats van Kabeljauw kun je ook andere visfilets nemen zoals bijvoorbeeld Tilapia (Nederlandse), Schol of Pangasius. Kabeljauw staat echter op de Viswijzer op een gunstiger plaats, dus als je niet alleen een lekker, maar ook een bewust visje wilt eten, raadpleeg dan de Viswijzer op http://www.goedevis.nl/ Voor 4 personen:
4 Kabeljauw-filets (vers of diepvries)
zout
versgemalen peper
50 g bloem
1 ei
50 g cornflakes
zonnebloemolie Extra: 2 diepe borden en 1 plat bord; grote koekenpan (met anti-aanbaklaag) Als je bevroren visfilets gebruikt, deze eerst laten ontdooien.
Strooi in het 1ste diepe bord de bloem en klop in het 2e diepe bord het ei los.
De cornflakes fijn verkruimelen boven het 3e diepe bord.
De visfilets droogdeppen met keukenpapier en bestrooien met zout en versgemalen peper.
Wentel iedere filet eerst goed door de bloem, dan door het ei halen en dan de vis aan beide zijden stevig in de cornflakes drukken zodat ze helemaal bedekt zijn.
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in de koekenpan en zet de pit dan iets lager.
Bak de vis in ca. 6 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
Pas op dat de cornflakes niet aanbranden!
Serveer de vis met gebakken krieltjes en sperziebonen, of frites en een frisse salade, of aardappelkroketjes en broccoli of….. Hoofdgerecht, vis
Tijd ca. 25 minuten
Bron: www.ah.nl/receptenTip
Verkruimel de cornflakes met de deegroller op een broodplank of knijp ze gewoon met je handen fijn. Voor een extra kruidige vis bestrooi je hem voor het “paneren” niet alleen met zout en peper, maar ook met bv. wat Mexicaanse kruiden Dit recept printen? Klik op het icoon hieronder.
Vragen en/of reacties ? Klik op de rode emailbutton. Eerdere recepten in het Archief , het pannetje hiernaast.