Vijver bij Waterbiestunnel wordt opgeknapt

De gemeente gaat de vijver en de omgeving van de vijver bij de Waterbiestunnel opknappen. Er zit teveel bagger in de vijver, de beschoeiing is kapot en er is veel zwerfvuil. Door al die bagger is de vijver te ondiep (± 40 cm), en daardoor is er amper leven in de vijver. December 2002 / januari 2003 gaat de gemeente daar wat aan doen. De vijver wordt op diepte gebracht (90 cm) en in het midden komt een verdiept deel voor de winterovernachting van de vissen (1,90 m). Er komt een natuurlijke beschoeiing met riet en de bomen en struiken worden waar nodig gesnoeid. Daarnaast worden de bermen opgehoogd en wordt het trottoir opnieuw aangelegd. De vissen die nu in de vijver leven worden voor de werkzaamheden gevangen. Zodra het weer kan, worden ze weer uitgezet.

De bagger die uit de vijver komt, wordt gebruikt om het bos bij de vijver (tussen de Violier en de Zandveldseweg) te bemesten. Dat kan omdat het in totaal niet zo veel bagger is én omdat uit tests is gebleken dat de bagger schoon is (zogenaamde klasse 0 bagger). Daardoor is het niet nodig om een speciaal depot voor de bagger te maken. Daarom kan de vijver bij de Waterbiestunnel ook snel worden aangepakt.

De werkzaamheden zullen enige overlast veroorzaken. Het fietspad naar de Waterbiestunnel wordt ongeveer twee dagen afgesloten. Daarnaast zal de bagger enige dagen stankoverlast veroorzaken. Ook in de rest van Nieuwegein moet de komende jaren worden gebaggerd. Dat gaat de gemeente doen in samenwerking met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Het Hoogheemraadschap heeft veel openbare wateren in Nieuwegein in beheer. Meer informatie daarover volgt binnenkort.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door . Bookmark de permalink .

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!Reactie annuleren