Heb voor dit gerecht verse ravioli gevuld met 3 soorten kaas gekocht.
Nodig voor 2 personen:
2 teentjes knoflook
200 gram ravioli
2 uien
200 gram oesterzwammen
100 gram cantharellen
50 ml rode wijn
150 gram gorgonzola
verse kruiden, salie, tijm, oregano
peper en zout naar smaak
verse basilicum blaadjes
2 mooie rib eye steaks
3 stronken witlof
De witlof zonder bittere stronk 6 minuten blancheren en opzij zetten.
Knoflook en ui snijden en zacht fruiten in olijfolie, de oesterzwammen erbij, lekker is de paddestoelen niet te fijn te verwerken,
Scheut rode wijn erin en na 5 minuten gorgonzola erbij en de verse kruiden (salie,thijm en oragano) fijngehakt meesmoren,inkoken op laag vuur tot saus dikte. Peper en zout naar smaak. Na 5 minuten de cantharellen erbij en verder indikken, evt wat water erbij als de jus te dik wordt
De laatste 2 minuten de helft van de geblancheerde witlof erbij en goed mengen.
Alles nog 2 minuten op laag vuur smoren.
Pasta al dente koken, en de rib eye bakken (peper,zout), wij houden deze liefst medium of iets rauwer, beetje jus van de ribeye door saus roeren voor de harmonie.
Op bord flinke schep saus, daarop de pasta stapelen en de ribeye getrancheerd daar bovenop en garneren met de rest van de witlof en basilicumblaadjes
Bon appetit!
Tip: witlof smoren in vergiet boven pan kokend water met peper en zout, houdt smaak vast en is niet nat.
Tip: ribeye op kamertemperatuur bakken, ingesmeerd met olijfolie en zwarte vers gemalen peper,zout pas na bereiding
Voor tips en tricks en reacties: kookgekker@gmail.com